Indiviuell studieplan
Du utvecklas i din egen takt - Vi guidar dig
Pröva vår "ELevbil"
När du tar utbildning för B-körkort med automatlåda kör du den här tysta glidaren
Föregående
Nästa

Körkortsutbildning för bil

Välkommen att boka din utbildning för personbil hos oss. Vi hoppas att vi tillsammans kan planera den utbildningen som passar dig. Vår ambition är att du ska bli en säker och välutbildad förare, samtidigt ha kul under din utbildning! Det finns olika möjligheter att fixa sitt körkort. Vi erbjuder körlektioner och teorilektioner ensam eller i grupp. Vi hjälper till med riskutbildningar och introduktionsutbildning. Vi har både automatväxlad och manuell bil.

Bil 1
Sara
En av våra duktiga utbildare

Snabblänkar denna sida

Hur vill du ha din utbildning?

Har du ett mål när du vill fixa ditt körkort så kan vi tillsammans planera din utbildning. Vi rekommenderar att du hör av dig till oss ett halvår innan. Vi bokar in tre körlektioner, har du möjlighet att ta med din handledare går det givetvis bra. Då kan vi tillsammans hjälpas åt. Efter dina tre lektioner har din trafiklärare fått en uppfattning om din körförmåga och kan uppskatta hur många lektioner som skulle behövas för att du ska bli klar med din utbildning. Du får även en kostnadskalkyl vad din utbildning skulle kunna kosta. Vi bokar då in alla utbildningar och även förarprov så att du ska nå ditt mål.  

 
Eget upplägg

Du bokar utbildning i den takt som passar dig. Tänk på att inte ha för långt emellan lektionerna så att du glömmer dina kunskaper.

 
Gruppundervisning

Är ni några vänner som tar körkort tillsammans går det bra att boka grupplektioner. Då kan ni tillsammans träna på vissa moment och lära av varandra med stöd från trafiklärare. Om du bokar in dig på en grupplektion får du möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra. Ni bör ha liknande kunskaper för att lektionen ska bli effektiv. 

En grupplektion är 100 minuter och kostar 900: – och bokas med max 2 elever.

 
Teori

Precis som med körningen finns lite olika möjligheter att lära teorikunskaper. Många av våra elever använder elevcentralen, en APP där du både får tillgång till digitala körkortsboken och frågor/prov. Du kan även se dina kommande bokningar, samt kommunicera med din lärare via appen. Det går även bra att logga in med en kod via dator/surfplatta. För att komma igång med elevcentralen, kontakta kontoret via telefon mail eller kom förbi oss på Furulundsgatan!
Se mer om elevcentralen >>

Du kan också boka personlig teori. Där du tillsammans med en lärare går igenom teorin och du har möjlighet att få hjälp med det du vill. Vi har lärare som är specialutbildade på att ge den hjälp Du behöver för att få kunskap

Intensivkurs

Är du intresserad av att ta körkort på tre-fyra veckor? Så här går det till hos oss…

1:a veckan

Under första veckan bokar vi tio körlektioner, två lektioner per dag måndag till fredag. Denna vecka innehåller grunderna i körningen och startar måndagar när du vill och lediga körtider finns. Riskutbildning 1 bokas antingen vecka 1 eller två.

2:a veckan

Under andra veckan bokar vi två lektioner per dag, måndag till fredag. I samråd med din lärare kommer ni överens hur många lektioner som behövs för att du ska bli en trafiksäker och trygg förare. Löpande under utbildningen tränar du på teorin hemifrån via elevcentralen. 

3:e veckan

Detta är din finalvecka! Måndagen startar med körlektion. På tisdag bokar vi in Riskutbildning 2, där du får uppleva bilen på halt underlag och vilka risker det kan medföra. Vi bokar även in en omkörningslektion där du tränar omkörning på landsväg. För att kolla av körningen så bokar vi en utbildningskontroll, även kallad ”Lilla uppkörningen”.


Veckan avslutas med Kunskapsprov på Trafikverket. Kunskapsprovet måste bli godkänt för att Du ska få genomföra ditt körprov. Körprovet bokas i början på vecka fyra, beroende på vad det finns för tider hos trafikverket.

Betalning för Intensivkursen sker veckovis. Du betalar på måndagen för de lektioner/utbildningar som är bokade under veckan. Totalkostnad är svårt att säga då alla kör olika antal lektioner beroende på tidigare erfarenhet.

Muntlig och förlängd tid

Vi har möjlighet att hjälpa till med lästester och ansökningar till dig som vill ansöka om muntligt eller förlängd provtid hos trafikverket.

Vill du veta mer om våra utbildningar eller boka så är du välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot ditt samtal!

Introduktionsutbildning / Handledarkurs för privat övningskörning

Om du vill övningsköra privat måste du och den du har tänkt köra med gå en obligatorisk handledarutbildning/ introduktionsutbildning. Du kan välja lediga kursdatum och boka här >>>

Utbildningen består av tre moment

1.   Målet med körkortsutbildningen, regler för övningskörning

2.   Planering och strukturering av övningskörningen

3.   Trafiksäkerhet och miljö

Vem kan bli handledare?
Handledaren måste vara minst 24 år och ha haft körkort för fordon av det slag körningen gäller under minst fem av de tio senaste åren. Om körkortet varit återkallat de senaste tre åren finns det en risk att handledaren inte godkänns. Som handledare får du ha upp till 15 registrerade elever. Som elev får du ha hur många handledare som helst.

Efter utbildningen rapporteras du till Transportstyrelsen och utbildningen är giltig i fem år. 

Här kan du ansöka om handledarintyg och körkortstillstånd.

Riskutbildningar

Del 1

Riskutbildning för behörighet B del 1 syftar till att ge dig kunskap och insikt om hur alkohol, andra droger, trötthet och andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Du ska även få kunskap om och insikt i vilka konsekvenserna kan bli samt vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Du ska efter genomgången utbildning inse betydelsen av att ta avstånd från alkohol och andra droger i samband med körning samt vikten av att vara utvilad och koncentrerad som förare.

Utbildningen ska ge stort utrymme för reflektion och diskussion.

Du bokar din riskutbildning 1 & 2 i vår e-handel.


Del 2

Riskutbildning för behörighet B del 2 ska belysa svårigheterna med körning såväl på halt underlag som körning under andra förhållanden samt möjligheterna att undvika risker förknippade med sådan körning.

Utbildningen syftar också till att du ska inse hur olycksrisk har samband med hastighet och väglag samt hastighetens och skyddsutrustningens betydelse vid trafikolyckor. Genom att förstå dessa samband förväntas du få förståelse för betydelsen av att anpassa din hastighet, köra med säkerhetsmarginaler och undvika risker. Utbildningen syftar dessutom till att ge dig möjligheter till en realistisk värdering av din körförmåga.

Du ska få utrymme för reflektion och diskussion av vad som upplevts under utbildningen.

Du bokar din riskutbildning 1 & 2 i vår e-handel.

Bil 2

Vill du ha hjälp?

Hej, jag heter Monica.
Ring mig så hjälper jag dig med en personlig utbildningsplan.
0498-21 35 05

Gotlands Trafikskola 10

Steg-för-steg mot körkortet

2
Bil 3
2

Synundersökning

Steg två är att komplettera Din ansökan om körkortstillstånd med en synundersökning. Undersökningen kan du göra hos en optiker eller hos oss på trafikskolan. Vill du göra ett syntest hos oss? Kontakta oss via telefon eller mail för att boka tid. Kostnad 80:- Kom ihåg att ta med en giltig legitimation.

 

3
Bil 3
3

Introduktionskurs för handledare & elev

För att få övningsköra privat måste du som elev och handledare gå en kurs tillsammans. Kursen syftar till att ge kunskap och information innan ni ska träna tillsammans i trafiken. Vid bokning, tänk på att boka in både handledaren och eleven på kursen.

4
Bil 3
4

Körlektion & Teorilektioner

För att bli en säker förare kan du kombinera din privata övningskörning med lektioner på trafikskolan. Ta gärna med din handledare på lektioner så kan ni få tips på vad ni ska mängdträna hemma.

5
Bil 3
5

Riskutbildning 1

Riskettan är en obligatorisk utbildning för dig som ska ta körkort. På kursen får du tänka till extra på och reflektera över risken med att köra till exempel påverkad, trött eller stressad. Efter avslutad utbildning rapporteras till transportstyrelsen och kursen är giltig i fem år. Kom ihåg att ta med giltig legitimation till kursen. 

6
Bil 3
6

Riskutbildning 2

Risktvåan är också den en obligatorisk utbildning. Här får du testa hur bilen känns med halka och hur det är att tappa kontrollen över ditt fordon. efter avslutad utbildning rapporterar vi till transporstyrelsen och utbildningen är giltig i fem år. Även till denna kurs behöver du ta med legitimation. Samling på Trafikövningsplatsen/Halkbanan. (Broväg 101)

7
Bil 3
7

Förarprov

När du har skaffat kunskap både teoretiskt och praktiskt och känner dig väl förberedd är det dags att boka in förarprov. Har du gjort utbildningen hos oss och är godkänd på alla moment i både teorin och körningen bokar vi provet genom trafikskolan. Du får då hyra vår bil vid uppkörningen. Har du tränat privat bokar du provet själv via trafikverket och kör då upp med deras bil.

Gotlands Trafikskola - Anna-Karin

Hej, jag heter Anna-Karin och jobbar i receptionen och med administration.
Ring, skriv eller kom förbi så hjälper vi dig. Välkommen!

Har du frågor? 
Tveka inte att skriva eller ringa till oss.