Ta BE-körkort med oss

Utbildning för personbil med tungt släp (BE)

Körkortet BE är en påbyggnad av B-körkortet och omfattas av en praktisk och en teoretisk del.
 Du behöver skaffa ett körkortstillstånd för att få ta detta körkort. En mycket populär kurs som är upplagd på fem teoritillfällen á två timmar per gång. Vi går igenom grundteori och släpvagnsteori. I kursen ingår även två körtillfällen á 100 minuter per tillfälle där vi kör två och två, behöver du ytterligare körlektioner så bokar du det på dagtid när det passar dig. På dessa kurser brukar deltagarna ha lite körerfarenhet då de haft körkort några år, de tidigare deltagarna har tyckt att det är både roligt och nyttigt att ”fräscha upp” kunskaperna lite. Efter kursens slut hjälper vi dig att boka tid för prov hos trafikverket och du får hyra trafikskolans fordon till provet om du vill.​

Hur vill du ha din utbildning?

Vi erbjuder en paketlösning som vi kallar det BE-kurs.

  • teorikurs (5 tillfällen)
  • körlektion (2 personer, 2 tillfällen á 100 min) 
  • studiematerial.


Du kan även köpa olika delar och planera Din egen utbildning.

Vi har kurser för tungt släp under vår och höst. Vi har inga fasta bokningsbara tider utan vi vill att du hör av dig till oss så hittar vi en lämplig start på din utbildning. 

Om teori

Den teoretiska delen innebär att du måste repetera teorin för B-körkort samt bygga på med kunskap om släp till personbil. I undervisningen ingår också de delar som kallas fördjupad säkerhetskontroll, vilket innebär att du skall kunna redogöra för olika tekniska detaljer på fordonskombinationen.


Det finns böcker och teorifrågeprogram på internet som kommer från vårt förbund STR (Sveriges Trafikutbildares Förening). Studiematerialet på internet kallas ”Elevcentralen”. Elevcentralen finns också som app för mobil/surfplatta. Hämtas där du köper appar under namnet ”Körkort nu”.

Om körlektioner

Våra körlektioner för BE är 100 minuter långa. Du kan även ”dela” en lektion med en kompis om Du vill, prata med kontoret om ”grupplektion”.

Muntlig och förlängd tid

Vi har möjlighet att hjälpa till med lästester och ansökningar för dig som vill ansöka om muntligt eller förlängd provtid hos Trafikverket.

 

 

Gotlands Trafikskola - Anna-Karin

Vill du ha hjälp?

Hej, jag heter Anna-Karin.
Ring mig så hjälper jag dig med en personlig utbildningsplan.
0498-21 35 05

Gotlands Trafikskola - Anna-Karin

Hej, jag heter Anna-Karin och jobbar i receptionen och med administration.
Ring, skriv eller kom förbi så hjälper vi dig. Välkommen!

Har du frågor? 
Tveka inte att skriva eller ringa till oss.